Äänestyskoppi on uusi suomalainen palvelu suljettujen lippuäänestysten järjestämiseen. Tarkistamme, että vain äänioikeutetut käyttäjät äänestävät ja ettei kukaan äänestä kahta kertaa. Ja pidämme huolen, että äänestäminen on helppoa ja yksinkertaista ja onnistuu suomen kielellä.
Kun suunnittelimme hinnastoamme, saimme moitteita siitä, ettei yhdistyksille kriittinen toiminto saisi olla halvempi kuin kokouspullat. Olemme kuitenkin eri mieltä. Ajankohtaisen hinnastomme löydät tästä.
Äänestyskopissa voi järjestää suljetun äänestyksen, jossa järjestäjän oikeuttamat käyttäjät valitsevat annetuista vaihtoehdoista. Järjestäjä määrittää, valitaanko yksi tai useampi vaihtoehto, ja voi halutessaan monivalintaäänestyksessä asettaa valittavien vaihtoehtojen määrälle ala- tai ylärajan. Valinnaisesti voidaan käyttää lisäksi suhteellista vaalitapaa ja käyttäjien kesken eriäviä äänimääriä. Kehitämme jatkuvasti uusia toimintoja, mutta jos kaipaat jotain, mikä vielä puuttuu palvelusta, ota yhteyttä.
Järjestäjä lisää äänestäjät heidän sähköpostiosoitteillaan. Kun äänestyksen tiedot on asetettu ja tarkistettu, järjestäjä vahvistaa äänestyksen julkaistavaksi, ja tapahtuman hinta lisätään hänen laskulleen. Äänioikeutetut käyttäjät saavat äänestyskutsun sähköposteihinsa, ja voivat äänestää joko kirjautumalla tai käyttämällä kutsusta löytyvää henkilökohtaista linkkiä.
Käyttäjä voi luoda palveluun kirjauduttuaan sähköisen valtakirjan, jolla kaikki hänelle saapuvat äänestyskutsut ohjataan syötettyyn sähköpostiosoitteeseen. Halutessaan käyttäjä voi myös määrittää valtakirjan voimassaololle alkamis- ja päättymisajankohdan. Valtakirjan ollessa voimassa saapuu annettuun sähköpostiosoitteeseen jokaisesta aukeavasta äänestyksestä linkki, jolla äänestäminen ei vaadi kirjautumista. Äänestyksen järjestäjä voi myös äänestystä luodessaan kirjata hänelle luovutetut perinteiset valtakirjat, jolloin äänioikeus myönnetään suoraan valtakirjassa osoitetulle henkilölle. Valtakirjat on syötettävä ennen äänestyksen käynnistämistä.
Kun käyttäjä äänestää, merkitsemme hänen äänioikeutensa käytetyksi ja lisäämme äänen hänen valitsemilleen vaihtoehdoille. Nämä kaksi toimintoa ovat kuitenkin järjestelmässä erillään toisistaan, joten edes Äänestyskopin henkilökunta ei näe, mitä kukakin on äänestänyt. Tulokset julkistetaan vasta äänestyksen päätyttyä, ja niitä voivat tarkastella järjestäjän lisäksi vain äänioikeutetut käyttäjät. Myöskään Äänestyskopin järjestelmävalvoja ei näe äänestystesi tuloksia.
Löydät opastusvideoita Äänestyskopin käyttöön YouTube-kanavaltamme. Voit myös ottaa meihin yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.